Skip to main content

Openstack

Traditioneel zijn we gewend servers in het eigen kantoorpand te huisvesten. Zo creëerden we een netwerk op uw eigen locatie. Fysiek te begrijpen want dat wat achter uw internetaansluiting zit is uw netwerk daar zijn de servers, werkstations en printers op aangesloten. Wellicht maakte u nog een gastennetwerk aan op uw wifi-acces point maar dat was het dan wel.

Met de komst van de cloud werd het voor veel ondernemers minder begrijpelijk, zeker omdat het woord cloud veelomvattend is. De email werd al snel Office365, want dan stond het in de cloud en ook uw bestanden kon u delen via SharePoint. Maar wat als u de servers ook in de cloud wil hebben? En wat is de cloud dan? Wat als u vanuit huis wilde werken of vanaf uw vakantieadres.

Met Openstack kunnen wij elk netwerk wat u Fysiek heeft ook in een datacenter zetten. Zo kunt u via het internet op een vellige manier inloggen op uw werkplek.
Werken met uw eigen applicaties of met Office. Printen op de zaak of op de printer bij u thuis. Locatie onafhankelijk werken noemen we dit. Door middel van tweestapsverificatie kunnen we u een zeer veilige omgeving aanbieden waar alleen u en uw medewerkers toegang hebben tot uw data.

Wanneer is het aantrekkelijk en wat kunt u wel en niet? We leggen het u graag uit in een persoonlijk gesprek.

OpenStack is het meest robuuste en krachtige software platform voor het bouwen en in gebruik nemen van een Cloudinfrastructuur. OpenStack is een wereldwijde samenwerking van ontwikkelaars en technici voor een allesomvattend open source cloud computing-platform voor publieke, private en hybride clouds. De samenwerking is gestart door Rackspace Hosting en NASA op basis van hun eigen ervaringen en technologieën.

 

Het doel is dat iedere organisatie een eigen, goed te beheren cloud in kan richten op standaard hardware. Rackspace Hosting en NASA besloten de technologie te doneren aan de open source-gemeenschap, omdat ze ervan overtuigd zijn dat een open ontwikkelmodel de enige manier is om standaarden voor cloud-infrastructuur te realiseren, de vrees voor ‘vendor lock-in’ weg te nemen en een groot netwerk te bouwen dat de grenzen tussen verschillende aanbieders overschrijdt.

OpenStack is:

  • Open source
  • Open ontworpen
  • Open ontwikkeld
  • Door een open gemeenschap
Geverifieerd door MonsterInsights